16.06.2013

Runar triathlon - racerapport fra sidelinjen...

Det er fredag og det tikker inn en epost fra Tønsberg triathlonklubb. Det er en påminnelse om at det er i Sandefjord det skjer på søndag. Runar triathlon for både barn og voksne - nybegynnere og garva triatleter.. Den søndagen har jeg mini-tri på treningsplanen og med en mann som jobbet var minsten og meg alene denne søndagen.

Vi dro på Europris og kjøpte våtdrakt til 199,- da minsten ikke har behov for noe mer fancy akkurat nå. På lørdag dro vi opp til Hof'ish for å svømme i et vann.. som jeg med min retningssans trodde lå et helt annet sted så det ble en laaaaang vei opp dit. Vi rakk å svømme litt før vi skulle hente mannen på jobb. Minsten svømte som bare det og var veldig fornøyd med drakten.

Når vi kom hjem fant jeg ut at man ikke kunne bruke våtdrakt og med 300m å svømme for voksne utgikk mors triathlon!! Minsten skulle bare igjennom 50m så det skulle gå fint:)

Søndagen kom og regnet høljet ned. Mor kommenterer dette og da svarer minsten "Gjør det? ...også..??" Han gledet seg så mye at litt regnvær skulle ikke stoppe han:) Vi pakket bilen og hadde bare plass til en sykkel - også nevner vi ikke at sykkelstativet er ødelagt etter at en viss kar kjørte inn i en litt for liten garasje med sykkel på taket for en stund siden... Ulempen med å reise avgårde med en sykkel var at det var 3 km fra svømmingen til målgang. Når man ikke har sykkel så får man ta bena fatt da!! Minsten (som nå er nr. 26) syklet med de andre ned til vannet og mor jogget. Vi satte opp skiftesonen og minsten ble nok litt skuffet da vi fant ut at det var 50m (20m?) vassing og ikke noe svømming!! Temperaturen ble målt til 16 grader.

Triathlon - en sport hvor man svømmer og løper med syklene i vann samtidig... eller??

Snart dags for start og regler ble grundig gjennomgått - IKKE sykle i skiftesonen - IKKE løp over noen i vannet - ta hensyn - dette skal være gøy og det er barn helt ned til 7 år med som kanskje ikke kan svømme. Poenget er at alle skal få en god opplevelse av triathlon!!!

Startskuddet går, ungene løper, sola titter frem og stemningen er på topp!! Minsten ligger langt fremme, snubler og tryner i vannet, reiser seg opp og fortsetter å løpe, blir dyttet i svingen og tryner igjen men reiser seg og løper opp av vannet. Han finner sykkelen sin, tar på sokker og sko (noen av barna hadde sko og sokker på i vannet - andre bare sokker). På med hjelmen og avsted!!!

Mor jogger etter med posen med klær på armen. Etter en stund kommer jeg til gjørme-bakken. Her er det vanskelig å gå!! Gjørma er så sleip at man sklir lett.. Løypa går i kanten på et jorde og gjennom en liten skaug. Foran meg dukker nr. 6 opp. Ei lyshåra lita frøken med orange sykkel. Det var sånn at de under 11 år måtte ha med foreldre på syklingen, men henne lille frøkna her var nok bare 7 år... Det var glatt og gjørma hadde festet seg i forskjermene til både mor og barn så forhjulene gikk ikke fremover. Barnet var fortvilet, moren var positiv men strevde med sykler og bare å holde seg på bena. Jeg tok morens sykkel og ba henne bare hjelpe barnet så kom vi oss opp. Nesten oppe sto en frivillig og hjalp folk med å få søla ut av skjermen så sykkelen kunne gå fremover igjen.. Vel oppe på asfalten fikk mor tilbake sin sykkel og nr. 6 satte seg på den orange sykkelen sin igjen.. Da jeg jogger videre kommer den orange sykkelen susende forbi meg og nr. 6 sier høyt med fryd i stemmen: "det SPRUTER søle ut av sykkelen!!!" He he, kunne ikke annet enn å rope etter henne: "Ja, det er GØY!!" Så forsvant hun:) Rett etter kom mor og ga meg et takknemlig smil:) Nesten fremme løp jeg forbi en liten kar som gråt så sårt (han løp med faren sin) Jeg heiet litt på han og sa at nå var han snart i mål, men tror nok ikke det hjalp...



 Denne bakken måtte de ned for å komme til start - nå kan du gå tilbake til det første bilde - dette er grunnen til at mange tok syklene ut i vannet for å vaske de. Noen skudde også av skjermene siden denne bakken var en del av sykkeltraseen opp til T2.












Da jeg kom opp til mål satt minsten der i finisher-tskjorten sin og så rimelig sliten ut:) De hadde fått en hel pose med ting og tang i premie og en billett til en hamburger/pølse som de grillet i målområdet. Der solgte de også kaker og kaffe. Vi satte oss i gresset og så på de unge som var med på middels og lang løype som syklet og løp - flinke var de!!!


Innholdet i premie-posen










Minsten hadde kommet seg vel avgårde på sykkel, men gjørma hadde satt en stopper for giret hans så selv om han giret ned hadde han bare tungt gir hele veien oppover til skiftesonen. Han kom inn i skiftesonen som nr. 4 og med bein som hadde sett bedre dager løp han ut.. Han kom i mål som nr. 6 av 21 på sin aller første triathlon !!! Grattis!! *stolt mor*

Arrangementet var kjempefint. Bra tilrettelagt for både barn og voksne. Påmelding inntil 1 time før start og funksjonerer overalt. De hadde dykkere, båt og røde-kors for sikkerheten og det var bra informasjon hele veien. Kan trygt anbefalen om du vil prøve triathlon for første gang, eller har barn som vil prøve seg:) Det anbefales å ta med sykkel om man vil se både svømmingen og målgangen til poden - idag måtte vi velge og nr. 26 ville gjerne ha meg på svømmedelen og i skiftesonen der så da fikk jeg sett starten, men ikke målgangen...









Alt i alt en flott dag!!!

Så var det bare å få sykkelen INN i bilen og reise hjem... Flott!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar